Ben je niet tevreden met je tuin omdat hij er wellicht niet zo gezellig (meer) uitziet? Kan jouw tuin wel wat vernieuwing en verfraaiing gebruiken? Of ben je gewoon benieuwd naar wat je nog meer allemaal met je tuin kan doen? Dan zijn deze ideeën iets voor jou!

Tuinverlichting

Verlichting kan erg veel sfeer brengen in je tuin. Je kunt kiezen voor niet-zichtbare lichten die ‘s avonds veel sfeer geven, of voor decoratieve lampen die sowieso al in het zicht staan en dus een leuke toevoeging zijn aan je tuin. Denk na over wat jij het mooiste vindt en probeer het uit.

Paadjes

Als je in je tuin ruimte genoeg hebt, kun je verschillende paadjes aanleggen van bijvoorbeeld mooie natuurstenen. Het creëert meteen een levendige sfeer. De tuinverlichting kun je mooi combineren met deze paadjes.

Beelden

Ter decoratie kunnen beelden een goede keus zijn voor in de tuin. Ga eens oriënteren op mooie beelden of beeldjes die je tuin een gezellige look kunnen geven.

Vijver

Met water wordt je tuin al helemaal levendig; een vijver met vissen en wat mooie bloemen en planten erbij doen al heel wat. Voeg er eventueel een fonteintje aan toe en geniet van het rustgevende geluid van water.

Tuinhuisje

Heb je genoeg ruimte in je tuin voor een tuinhuisje? Ga hier dan voor en je hebt meteen een gezellig plekje om in de tuin te zitten. Leg een mooi terrasje aan voor de deur van je nieuwe huisje en beleef de tuin een vanuit een andere kant.

Veel bloemen en planten

Kleurrijke bloemen en planten zorgen voor een vrolijke tuin. Ook trekt het bijvoorbeeld mooie vlinders aan.

Vogelhuisje

Wil je nog meer gezelligheid in je tuin? Trek vogels aan door een leuk vogelhuisje in je tuin te zetten met bijvoorbeeld een pot pindakaas en ander voeder voor vogels zodat je regelmatig bezoek krijgt van leuke vogeltjes.