Als jij een huis hebt dat om wat voor reden dan ook klein lijkt, gebruik deze tips dan om je huis groter te maken, zonder ervoor te betalen.

Licht

De eerste tip houdt verband met hoeveel licht er binnenschijnt. Als er namelijk heel veel licht binnenschijnt, lijkt het alsof je veel meer ruimte hebt. Hoe meer licht hoe beter. Vooral hele donkere ruimtes lijken erg klein, zorg daarom ook voor niet al te donkere kleuren op de muren, die laten een ruimte erg klein lijken.

Verlichting

Net als het licht kan ook de verlichting vergrotend werken. Je kunt dit op verschillende manieren gebruiken. Zoals al gezegd, meer licht betekent meer ruimte. Maar je kunt ook lampen omhoog richten, zodat een ruimte hoger lijkt. Je vestigt dan de aandacht onbewust op het plafond en zo lijkt een ruimte aanzienlijk hoger. Je kunt dit ook doen door een lamp naast een plant neer te zetten, zodat er aparte schaduwen op het plafond verschijnen.  

Reflectie

Als de ruimte reflecteert in bijvoorbeeld het aluminium van de koelkast, lijkt hij veel groter. Het stuk ruimte wat je in de reflectie kan zien is dan als het ware 2 keer aanwezig, waardoor een ruimte stukken groter gaat lijken. Ook een spiegel werkt goed voor dit doel, liefst een hele grote. Hang hem op een goed zichtbare plek zodat je ruimte stukken groter gaat lijken.

Vloer

Als de gehele vloer dezelfde kleur heeft lijkt een ruimte veel groter. Je ogen gaan dan zonder onderbreking over de vloer heen, waardoor hij groter gaat lijken. Heb je in verschillende kamers/ruimtes ook een andere kleur vloer liggen, is er een onderbreking voor je ogen. De vloer wordt een andere kleur dus ‘’twijfelen’’ je ogen als het ware. Hierdoor gaat een ruimte juist kleiner lijken.