De meeste mensen in Nederland hebben witte of in ieder geval lichte muren in huis. Dit komt doordat lichte muren vaak rust en ruimte kunnen geven in je huis. Daarnaast zijn ze ook nog eens erg makkelijk om te combineren met andere kleuren. Deze zomer wordt het populair om deze witte muren te combineren met lichte pasteltinten. In deze blog leer ik je hoe je deze stijl goed kan toepassen in je huis.

Wat voor wit?

In de meeste huizen kiezen mensen al snel voor een standaard kleur wit in hun huizen. Dit is logisch omdat het een veilige keuze is en altijd goed is. Toch is het wel jammer omdat er veel mooie wittinten zijn. Er zijn er ook erg veel dus je kan altijd wel een wittint vinden die bij je interieur past. Een klein vleugje oranje, rood, roze of bruin kan soms een mooi verschil maken. Omdat deze zomer in het teken staat van pasteltinten kun je er misschien over nadenken om je saaie witte muur iets meer tot leven te brengen. Dus probeer iets! Ga naar een bouwmarkt bij jou in de buurt en kies daar een aantal leuke kleurstalen. Zo kan je makkelijk thuis kijken wat goed bij het interieur van je huis past.

Perzikrozewit & interieur

De meest populaire wittinten voor aankomende zomer zijn wittinten met een vleugje oranje of roze. Deze kleuren worden ook wel perzikrozewit genoemd. Door het kleine vleugje kleur in de wittint komt er een warme witte kleur. Al deze warme witte kleuren kan je goed met elkaar combineren. De wittinten stralen een bepaalde rust uit wat een erg fijn gevoel kan geven. Je kan de kleuren ook erg goed combineren met houtaccenten of zwart. Op deze manier blijft het stoer in je huis.