Veel mensen hebben het probleem dat ze zich niet helemaal thuis voelen in hun eigen huis. Op de vraag hoe dit komt, komt meestal het antwoord dat de sfeer niet is zoals ze zelf willen. Er zijn vloerkleden voor elk type vloer dus er zit vast iets voor je bij. Hieronder vind je een aantal tips zodat je een vloerkleed koopt dat bij jou past.

De kleur die bij jou past

De kleur van je vloerkleed stem je meestal af op de rest van je woonkamer. Toch zijn er dan nog verschillende mogelijkheden. Je zou bijvoorbeeld kunnen gaan voor een vloerkleed dat al past bij je vloer en de meubelen die je al hebt. Ben je een persoon die wel van wat uitdaging houdt dan kan je kiezen voor een flink contrast. Een rood vloerkleed op een een witte vloer is een voorbeeld dat je zou kunnen proberen.

De ideale grootte van je vloerkleed

De grootte van je vloerkleed is erg belangrijk. Het is natuurlijk afhankelijk van grootte van je woonkamer maar ook van keuze waar je hem wilt hebben. Sommige mensen kiezen ervoor om hun vloerkleed onder een aantal meubelen te leggen waar andere het liefst alleen een tafel erop hebben. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om meerdere kleinere vloerkleden te leggen als je meer variatie wil in je huis.

Er nog steeds niet helemaal over uit?

Weet je nog steeds niet of een vloerkleed een aanwinst is voor je huis? er zijn manieren om te kijken of een vloerkleed wel bij je huidige interieur past. Zoek een paar kranten of lakens en leg deze op de plek waar je graag een vloerkleed zou willen zien. Je kan dan goed zien wat voor impact het heeft en je kan goed kijken welke grootte het beste past. Tegenwoordig hebben sommige bedrijven tools om te zien of jouw specifieke vloerkleed past in je huis. IKEA is hier zeker een voorloper in.