Het liggen in een hangmat is super relaxt, dat weten velen van ons wel. Maar wist je ook dat hangmatten ideaal zijn voor een gezonde houden en werken tegen rugklachten? Wanneer je last van je rug hebt, is het liggen in zo’n super relaxte mat dus goed, het zal je verlichting geven. Dit komt omdat het doek de rug op een ideale manier geheel ondersteund. Tot nu toe gebruiken veel mensen hangmatten enkel buiten, toch leent deze manier van relaxen zich ook uitstekend voor binnen! Hang hem gewoon in de woonkamer, slaapkamer of op een andere plek in je woning waar jij even lekker kunt ontspannen.

Het ophangen van de hangmat

Een hangmat kun je ophangen tussen twee bomen, palen, muren of een combinatie ervan, maar je kunt deze ook aan het plafond monteren. Doe je dit door de touwen en de mat te verbinden met een karabijnhaak, dan is de mat ook nog eens eenvoudig op te bergen wanneer je deze niet gebruikt. Er zijn daarnaast verschillende slimme ophangsystemen leverbaar. De hoogte kun je afstellen naar jouw wensen. Echter in de meeste gevallen kiezen we ervoor om de mat zo op te hangen dat je eenvoudig in en uit kunt stappen. Wanneer je in de mat gaat zitten moeten je voeten op de grond kunnen staan en je knieën een hoek van negentig graden hebben. 

Welke hangmat is geschikt voor mij?

Hangmatten zijn in vele soorten, maten en kleuren verkrijgbaar. Ook wordt er onderscheid gemaakt tussen eenpersoons en tweepersoons hangmatten. Er zijn namelijk ook hangmatten waar je lekker met z’n tweetjes in kunt relaxen! Wanneer je alleen bent en niet groter dan 1.70 meter, of wanneer je graag diagonaal ligt in je mat, dan kun je met een standaard maat uit de voeten. Ben je groter, wil je iets meer ruimte of er met z’n tweetjes in liggen? Dan kom je uit bij een Large, XL of zelfs een Gigante mat uit. Let ook op het maximale draagvermogen van de hangmat. Wil je er met z’n tweeën in liggen, kies dan voor een mat met een minimaal draagvermogen van 250 kilogram. 

Verschillende soorten kwalitatief zeer sterke hangmatten

In Zuid-Amerika worden al eeuwenlang op een traditionele manier hangmatten gemaakt. Ben je wel eens in dit prachtige land geweest? Dan is het te begrijpen dat je op zoek bent naar een hangmat uit de Braziliaanse, Mexicaanse of Colombiaanse collectie. Wanneer je een mat uit deze webshop koopt weet je ook zeker dat je een originele hebt die op een eerlijke wijze en met kwalitatief zeer sterke materialen is vervaardigd in Brazilië, Mexico of Colombia. Ze worden namelijk direct en zonder tussenkomt geïmporteerd vanuit deze landen. Er wordt zorggedragen voor de juiste behandeling van de werknemers en zij ontvangen een eerlijk loon.

Welke kleur kies jij?

Hangmatten zijn in de meest vrolijke kleurcombinaties verkrijgbaar. Z’n regenboog hangmat fleurt je tuin direct op! Maar hou jij van een beetje meer rust, kies dan voor een blauwe mat of één van de hangmatten in aardekleuren. De hangmatten zijn kleurecht en zullen niet snel verbleken door zonlicht.