1. Denk na over wat je wilt

De keuze aan sierbestrating is enorm, dus voorbereid zijn is eigenlijk het halve werk. Daarom moeten we eerst inspiratie opdoen. Waar hou je van? Heeft uw partner hetzelfde gevoel?

2. Strak of sierlijk

Welke sfeer moet uw tuin uitstralen? Wilt u een stijlvolle en moderne tuin of een elegante en elegante tuin? Elk type sierbestrating heeft zijn eigen stijlkenmerken.

3. Denk aan je bestemming

Maak je de weg vrij voor een terras, tuinpad of oprit? Dit komt doordat niet elke verharding hetzelfde draagvermogen heeft. Daarom wordt bestrating gebruikt voor wegen die alleen toegankelijk zijn, terrassen waar je met vrienden en familie kunt zitten, of rijstroken waar je meer dan duizend kilo aan rijstroken kunt parkeren, allemaal kunnen ze een rol spelen.

4. Verlengde van je huis

Dit is niet nodig, maar als je bestrating perfect past bij de buitenkant van het huis en de vloer en interieurdecoratie van het huis, dan is het geweldig. Dit vergroot je huis en zorgt voor ruimtelijke effecten. Open de buitendeur en geniet van je lange “woonkamer”!

5. Hoeveelheid onderhoud

Let niet alleen op het uiterlijk van de bestrating, maar ook op het gemak van de bestrating. Omdat er tuinen zijn, is er vaak onkruid. Daarnaast bepaalt de materiaalsoort ook de hoeveelheid tegelonderhoud.

6. Mix en match

U hoeft natuurlijk geen bestrating te kiezen. Het is leuk om te combineren. Dit maakt je tuin speelser en comfortabeler. Pas op dat je niet helemaal doorloopt, want ook allerlei soorten bestrating zullen er druk en rommelig uitzien.

7. Mode of tijdloos

Ons advies is om een ​​sierbestrating te kiezen die bij je past, en je zult je niet snel vervelen, want je kunt het terras niet zomaar veranderen.

8. Het hele jaar door

Stel dat u in de zomer met de tuin wilt omgaan, bedenk dan dat u er in de winter nog steeds verliefd op zult worden. In de winter regent het meer, dus kijk of je de tegels nog mooi vindt als ze nat (donker) en praktisch (wordt glad).

9. De verhouding tussen groen en bestrating

Door de toename van broeikasgassen kent het klimaat in Nederland buien, stormen en langdurig hoge temperaturen. Daarom is het verstandig om uw tuin weerbestendig te houden. Hiervoor hoef je geen tegels door de tuin te strooien, maar wissel je af met beplanting en semi-verharde wegen.

10. Bepaal het budget

Uiteindelijk bepaalt uw budget natuurlijk of u het zich kunt veroorloven om de weg te effenen. Houd er rekening mee dat relatief duurzame sierbestrating meestal duurder is, maar het duurt langer om de weg te plaveien. Daarnaast zijn tegels in hogere marktsegmenten over het algemeen gemakkelijker te onderhouden. Het is het natuurlijk waard.