Het aanschaffen van een tuinhuis is natuurlijk niet niets, er zijn veel aspecten waar je moet letten voordat je tot koop overgaat. In deze blog neem ik je van begin tot eind mee zodat jij zonder problemen een tuinhuis kan neerzetten.

Afmeting van het tuinhuis

Ga van tevoren na waarom je het tuinhuis nodig hebt. Daarnaast moet je rekening houden met beschikbare ruimte in je tuin. Het is een aanrader om het tuinhuis niet groter te maken dan de helft van je tuin, anders slokt het tuinhuis je tuin volledig op.

Kijk niet alleen naar prijs

Laat je niet verleiden door de prijs van tuinhuizen. Let vooral op de dikte van het hout. Als het hout te dun is heb je een slechte isolatie en zal het hout eerder toe zijn aan vervangen. Het is verstandig om voor een dikte van 28mm of dikker te gaan. Daarnaast is de houtkwaliteit van goedkope tuinhuis vaak ondermaats, denk dus goed na voordat je het aanschaft!

Tuinhuis en een vergunning

Je mag meestal niet zomaar een tuinhuis plaatsen in je tuin. Bij je plaatselijke omgevingsloket kan je navragen of je een tuinhuis mag plaatsen. Een vergunning hangt af van de grootte, hoogte en plaats van het tuinhuis.

Ventileren van een tuinhuis

Natuurlijk wil je zo lang mogelijk genieten van je tuinhuis. Je kan de levensduur verlengen door te zorgen voor een goede ventilatie. Gebruik ventilatierooster of bouw er een raam in dat open kan. Hiermee kun je de levensduur met wel jaren verlengen.

De bouw van het tuinhuis

Nu je de afmeting, de houtdikte hebt kan je beginnen met bouw, mits je natuurlijk een vergunning hebt ontvangen. Tuinhuizen worden meestal geleverd als bouwpakket, denk hiermee niet dat je het in een uurtje hebt gedaan. Het vergt aardig wat tijd en wij raden ook aan om er niet alleen aan te beginnen. Heb je aan alles gedacht? Succes met het bouwen van jouw tuinhuis!