Het duurt nog maar 5 dagen en dan is 2019 afgelopen en kan 2020 beginnen. Bij een nieuw jaar hoort ook een frisse start. Ben jij toe aan wat veranderingen in je huis? Dan is dit het moment voor jou om daadwerkelijk ook wat te gaan veranderen. Weet jij niet precies hoe je dit het beste kan aanpakken? Geen zorgen! In dit blog lees je verschillende tips die jou gaan helpen met het klaarmaken van je huis voor 2020.

Inspiratie opdoen

Voordat je daadwerkelijk dingen in je woning gaat veranderen moet je wel een beeld hebben voor jezelf van wat je graag wilt en hoe je dit gaat aanpakken, voordat je zomaar gaat beginnen. Begin daarom met het opdoen van inspiratie. Inspiratie heb je nodig om veranderingen door te brengen. Je kunt inspiratie voor je woning opdoen in tijdschriften, online, op Pinterest of in woonwinkels. 

Maak een moodboard

Nu je inspiratie hebt opgedaan voor je woonkamer is het tijd om dit ook in beeld te brengen. Dit kun je doen aan de hand van een moodboard. Plak foto’s, tijdschriftenknipsels en kleuren op je moodboard om je ideeën te visualiseren. Woon jij samen en vindt jouw partner de inrichting van het huis ook belangrijk? Laat je partner ook een moodboard maken, zo heb je een beeld wat jullie beide mooi vinden. Probeer beide moodboards te combineren om voor beide een interieur te creëren, waar jullie beide blij mee zijn.

Bepaal je kleurenpalet

Kleur speelt een super belangrijke rol in je woning. Kleur bepaald mede de sfeer in jouw woning. Een kleurenpalet is daarom super belangrijk. Kies je voor lichte tinten of donkere tinten? Vind jij het mooi om alle muren hetzelfde te doen of vind jij het mooi om een muur anders te doen dan de rest? Het kan allemaal, het is maar net wat jij mooi vindt. Probeer wel om alles een geheel te laten lijken. Kies niet voor een okergele bank met oranje muren. Stem je meubels af op de kleuren van je muren. 

Deel je ruimte in

Je hebt nu voor jezelf bepaald wat je mooi vindt en wat je graag in je woning wilt hebben. Nu is het tijd om je huis in te delen en al jouw spullen een plekje te gaan geven. Bepaal eerst welke ruimte je waar voor wilt gaan gebruiken en kies daarna welke spullen je waar neer gaat zetten. Veel mensen zetten de spullen neer en gaan dan schuiven. Op de manier ben je een hele tijd bezig en blijf je aan het schuiven. Om jezelf een hoop zweet en energie te besparen kun je het beste een plattegrond maken met de inrichting. Het kan altijd zo zijn dat je stoel toch leuker staat in de andere hoek van je kamer, maar het kost je minder tijd om een stoel te verzetten dan je hele interieur te veranderen.

Voeg accessoires toe

Tot slot missen de accessoires nog in je woning. Koop accessoires pas op het allerlaatste moment. Als je klaar bent met het inrichten kun je gaan beginnen met het kopen van woonaccessoires. Denk aan kaarsjes, schilderijen, theelichthouders, kussens etcetera. Er is een reden waarom je accessoires beter achteraf kan kopen. De reden is dat je nog niet weet hoe het eruit komt te zien en dat je misschien accessoires koopt die er helemaal niet bij passen. Accessoires zijn ook makkelijk te verwisselen of te veranderen, waardoor je niet direct je hele interieur om hoeft te gooien.