Elke man droomt ervan om zijn eigen mancave te hebben. Heb jij de mogelijkheid om een mancave te maken en ben je bereid om een ruimte in huis om te toveren tot een mancave? Ben je op zoek naar manieren om je ultieme mancave te ontwerpen en in te richten? Dan ben je hier op de goede plek. Met de volgende 4 stappen, tover jij een saaie kamer om tot de perfecte mancave. 

Stap 1: doe inspiratie op

Voordat je kan beginnen met ontwerpen en inrichten is het van belang dat je weet wat je precies wil. Begin daarom met inspiratie op doen. Je kan inspiratie opdoen op Google of Pinterest. Maak voor jezelf een moodboard waar je duidelijk hebt wat je wil en hoe het er uit komt te zien. Ben jij fan van auto’s en motoren? Neem dit mee in jouw mancave. Laat jouw passie terugkomen in jouw mancave. 

Stap 2: muren decoreren

Nu je voor jezelf duidelijk hebt hoe je wil dat je mancave eruit komt te zien is het tijd om je mancave ook daadwerkelijk te gaan maken. De eerste stap is het decoreren van de muren en vloeren. Over het algemeen voelen de meeste mannen zich prettig bij donkere kleuren, neem dit mee in je mancave. Je kunt ervoor kiezen om je muur te schilderen in een bepaalde kleur, maar je kan ook kiezen voor een stoer behang. Bijvoorbeeld met behang dat lijkt op hout of metaal. 

Heb jij nog geen vloer in je mancave of wil je je vloer graag vervangen? Stem je vloer af op de muren, zodat het er allemaal als een mooi geheel uit komt te zien.

Stap 3: Meubels

Nu de muren voorzien van een kleurtje is het tijd om je hoofd meubels te gaan kiezen. De grotere meubels bepalen hoe de ruimte wordt ingedeeld, de kleinere meubels en accessoires zijn ter decoratie. Nu is tijd om een schets te maken waar je de indeling van de kamer gaat tekenen. Wil jij graag een bar, pokertafel of een grote loungebank? Zet dit op de schets zo heb je een beeld van hoe het eruit komt te zien. 

Stap 4: decoraties

Nu de muren geverfd zijn, de nieuwe vloer erin ligt en de grote meubels erin staan is het tijd om de decoraties toe te voegen. Denk aan schilderijen, foto’s, gitaren aan de muur, stoelen, planten etc. Kortom alles wat jij graag in je mancave wilt hebben. De finishing touches zorgen ervoor dat de mancave er als een geheel uit komt te zien met een gezellige uitstraling.