Een tekort aan opslagruimte is een issue bij veel mensen. Het tekort aan opslagruimte kan verschillende oorzaken hebben, een klein huis of simpelweg te veel spullen. Weinig opbergruimte zorgt vaak voor rommel in huis, omdat je je spullen niet kwijt kan. In dit blog lees je verschillende tips voor het creëren van meer opslagruimte. 

De slaapkamer

Je slaapkamer is een plek in huis, waar snel en gemakkelijk rommel ontstaat. Hier is een simpele verklaring voor, namelijk rondslingerende kleren. Je trekt iedere keer van alles uit je kast, maar je legt het niet netjes terug en daar ga je de fout in. Door je kleding niet netjes op te ruimen heb je binnen no-time last van een rommel. Vaak gaat dit ook nog gepaard met het feit dat je veel kleren hebt.

Om dit probleem te verhelpen is er een simpele oplossing, zoek je kleren uit en ruim ze netjes op. Je zult bij het uitzoeken van je kledingkast waarschijnlijk kleding en andere spullen tegenkomen die je niet meer draagt. Twijfel niet en gooi het weg. Het eeuwig bewaren zorgt alleen maar voor rommel. Kom je nu spullen tegen die je niet meer draagt, maar wel van waarde voor je zijn? Berg ze erg anders op. Wanneer je kleding uitgezocht is, moet het ook weer netjes terug de kast in. Het ophangen van kleding is het meest overzichtelijk, hang daarom zoveel mogelijk op en vouw de rest netjes op. 

De badkamer

Nog zo een ruimte in huis waar makkelijk rommel ontstaat, is de badkamer. In de badkamer heb je een verzameling staan van shampoo, scheerschuim, handdoeken, wattenstaafjes en nog veel meer spullen. Voor al deze spullen kun je een plekje vinden, waardoor het netjes oogt. Hang je handdoeken op aan een ring aan de deur of muur, of leg de handdoeken netjes in een kast. Ook een deurhaak voor je badjas of kleding is fijn om te hebben.

Nu is het tijd om al je flesjes, tubes en potjes op te ruimen. Stiekem heb  je nog best veel doucheproducten. Verzamel voor de grap een keer alle flesjes en dan ontdek je pas hoeveel je er eigenlijk hebt. Je kan niet alle flesjes in de douche kwijt en je kan er ook maar een gebruiken. Een spiegel met een kast erachter is ideaal hiervoor. Op deze manier kan je alle flesjes, tubes en potjes kwijt en ziet je badkamer er verzorgd uit. Heb je geen spiegel met een kast erachter? Gebruik dan een opbergmeubel, waar je mandjes inzet op al je spullen te sorteren. 

Slimme opbergruimtes

In huis heb je meer opbergplekken dan je denkt. Je meubels kan je ook als opbergplek gebruiken. Dit betekent niet dat je direct nieuwe meubels moet gaan aanschaffen. Koop een aantal plastic bakken, deze kun je namelijk onder je bed kwijt. Je bespaart zo een hoop ruimte en je ziet de bakken niet, wat er netjes uit ziet. Maar wat kan ik het beste in de bakken doen? Kies voor spullen die je weinig nodig hebt, bijvoorbeeld winterkleding of een extra dekbed.