Volgende week is het alweer zover. De kerst staat weer voor de deur en we kunnen allemaal niet wachten tot we weer met de hele familie rond één tafel kunnen zitten om te genieten van een heerlijk feestmaal. Ook als interieur liefhebber is kerst iets waar we het hele jaar naar uitkijken. Eindelijk mogelijk we helemaal uitpakken met kerstversiering en daar mag de tafel voor het kerstdiner niet aan ontbreken. Maar hoe doe je dit nu eigenlijk, een feestelijke kersttafel dekken? Hier volgen onze tips & trics.

Bepaal het thema

De eerste stap is misschien nog wel de moeilijkste van allemaal. Je bepaald hier namelijk het thema. Denk hierbij aan wel of geen bloemen, welke kleuren je gaat gebruiken en of je het rustig wilt houden of juist all over the place wilt gaan. Een mooie trend vinden wij zelf de mat zwarte kleur gecombineerd met gouden details. Daarnaast kan klassiek wit ook mooi samengaan met bordeaux rood of zilver.

Kies een ondergrond

Nu je het thema hebt vastgesteld, kun je aan de slag met de daadwerkelijke aankleding. De volgende stap is dan ook meteen een goede ondergrond te kiezen. Mits je een ontzettend mooie houten tafel hebt, kies je voor een tafelkleed. En natuurlijk ook als je niet wil dat er kringen van wijn op de tafel komen. Wanneer je hebt gekozen voor een rustig thema, kun je het beste gaan voor een licht tafelkleed met eventueel een geborduurd printje van dezelfde kleur. Daarnaast kan kant er ook heel sjiek uitzien. Wanneer je hebt gekozen voor een donker thema, kun je kiezen voor een zwart, rood of rood tafelkleed. Dit ziet er ook nog eens heel sfeervol uit.

Borden en bestek

Het servies kan natuurlijk ook niet ontbreken aan een kerstdiner. Het is hierbij erg belangrijk dat je natuurlijk genoeg hebt voor de aantal personen die aanwezig zullen zijn. Grote kans dat je niet genoeg van hetzelfde servies in huis hebt. Als tip geven we je daarom mee lekker los te gaan. Mix and match is een trend die de laatste jaren steeds populairder is geworden. Niks is te gek, gewoon lekker combineren. Wanneer je wel voldoende van hetzelfde servies in huis hebt, of hier bereid bent in te investeren, kun je mooi gekleurd servies kopen dat helemaal op elkaar is afgestemd. Zoals we al zeiden staat mat zwart heel mooi op een kerstdiner tafel. En vooral in combinatie met brons of roze goud bestek.

Gebruik het juiste licht

Dit is een stap waar je misschien niet zo snel over na zou denken, maar het is zeker niet onbelangrijk. Om de juiste sfeer te creëren moet je namelijk effectief gebruik maken van het licht. Hierbij is kaarslicht zeker favoriet. Voor grotere ruimtes is dit misschien niet sterk genoeg. Kies dan aanvullend voor een dimlicht. Dus… kaarsjes aan en gaan!