Als je raam is gebroken, er een scheurtje in zit, of je gewoonweg toe bent aan nieuw glas heb je vandaag de dag ontzettend veel verschillende soorten glas waar je uit kan kiezen. Zo heb je zonwerend of geluidswerend glas, maar ook gelaagd of gehard glas. Er zijn ontzettend veel glassoorten waaruit je kan kiezen, maar welke moet je nemen? In dit blog zullen een aantal soorten glas benoemd worden en de voordelen hiervan worden weergeven, zodat jij een goede keuze kan maken voor je nieuwe glas. 

Gelaagd glas

gelaagd glas is eigenlijk een soort dubbel glas, met als verschil dat er twee glazen tegen elkaar aan zijn gesmolten, waarbij tussen de twee samengesmolten glazen een folie wordt gestopt. Gelaagd glas wordt gezien als een van de veiligste soorten glas. Dit komt omdat als het glas kapot gaat, het niet in duizenden stukjes breekt maar bij elkaar blijft waardoor er niet veel gevaarlijke glasscherven op de grond komen te liggen. Hoe dikker het folie is, hoe veiliger het glas is. De prijs stijgt echter wel mee met de dikte van het folie. Je kan gelaagd glas in verschillende vormen verkrijgen; inbraakwerend of geluidswerend. Bij inbraakwerend wordt het voor een inbreker nog lastiger om door het glas heen te komen, terwijl geluidswerend gelaagd glas het geluid net wat beter isoleert. Mocht je nog op zoek zijn naar gelaagd glas, kan je altijd terecht bij een glashandel in den haag

Brandwerend glas

De naam zegt het uiteraard al, maar er is ook een variant glas die brandwerend is. Doordat het brandwerend is wordt ervoor gezorgd dat, mocht er brand ontstaan, het glas niet breekt waardoor er geen gevaarlijke glasscherven op de grond komen te liggen in het geval van brand. Een normaal glas breekt veel sneller bij brand, waardoor dit gevaarlijke momenten op kan leveren.

HR+++ glas

HR+++ glas is momenteel het kroonjuweel van de glassoorten. Het is driedubbel glas, wat het beste van het isoleert op dit moment. Hoewel de prijs vrij hoog ligt, levert het ook wat op. Doordat het zo goed isoleert, houdt het bijna alle warmte vast waardoor je flink kunt bezuinigen op je energiekosten voor kachels etc.. Mocht je nou HR-glas willen laten zetten kan je altijd terecht bij een glaszetter in Den haag.