Stadstuinen staan bekend om de kleine oppervlaktes die ze hebben, doordat er in de stad natuurlijk minder ruimte is en de grond dus ook duurder is. Toch kan je van een tuin in de stad toch nog iets heel leuks maken, ondanks dat je weinig ruimte hebt. Je moet het echter wel goed aanpakken natuurlijk. In dit blog komen een aantal tips naar voren waardoor jij van je kleine stadstuintje toch nog iets ontzettend leuks weet te maken, waardoor ook jij met veel plezier van je tuin kan genieten. 

Zorg voor privacy

De stad is groot, er lopen ontiegelijk veel mensen doorheen en je hebt vaak huizen en flats die op elkaar geparkeerd staan. Daarom is privacy een ontzettend belangrijke vereiste bij een tuin in de stad. Zorg er daarom allereerst voor dat je jouw tuin zo ontwerpt dat je privacy ook tot zijn recht komt. Een grote haag kan al een flink voordeel bieden hiervoor. Dit staat leuk in de tuin, is groen en daarnaast zorgt het er ook nog is voor dat niemand rechtstreeks je tuin in kan kijken. Let hierbij wel op dat het past bij de straat waar je in woont. 

Gebruik elke centimeter tot je beschikking

Doordat een tuin in de stad vaak wat kleiner is, wordt het erg belangrijk dat je elke centimeter van je tuin weet te gebruiken. Meet dus allereerst je tuin goed op, zodat je aan de hand van de metingen een ontwerp maakt of laat maken door een hovenier in Almere. Vervolgens kan je een wensenlijstje maken wat je allemaal graag in je tuin zou willen hebben, om vervolgens zoveel mogelijk hiervan te proberen te passen in je tuin. Maak verschillende ontwerpen, houd rekening met hoe het er in de buurt verder uitziet en probeer niet alles erin te proppen, maar zorg dat je ook wel een zekere stijl hanteert. 

Maak gebruik van een hovenier

Zeker voor een kleine ruimte is het moeilijk om je tuin goed in te richten. Veel mensen gaan toch van alles erin proberen te proppen, waardoor het er niet mooi strak uit komt te zien. Mocht je het zelf nou niet goed in kunnen richten, dan kan het handig zijn om gebruik te maken van een hoveniersbedrijf in Almere. Hoveniers kunnen je tuin op een professionele manier inrichten waardoor je privacy hebt, ruimte hebt en het er toch nog als een echte tuin uitziet. Hoveniers kosten echter wel wat, dus dat is de afweging die je moet gaan maken.