Zo nu en dan is het tijd om je huis eens flink onder de loep te nemen. Een kamer waar dan vaak klachten over zijn, is de badkamer. De badkamer is een onmisbare kamer in je huis, waar je genoeg ruimte voor jezelf wilt hebben om even je hoofd tot rust te laten komen door een bad te nemen, of jezelf even wilt verfrissen door je tanden te poetsen of een douche te nemen. Dagelijks besteed je tijd in je badkamer, dus wil je ook dat je badkamer je een goed gevoel geeft. Daarom is het belangrijk ervoor te zorgen dat je badkamer je deze verfrissing ook aan kan bieden. Maar hoe zorg je ervoor dat jij van je badkamer kan genieten? In dit blog een aantal tips hoe jij je badkamer het best kan verbouwen.

Begin met de tegels, de muren en het plafond

Het eerste wat belangrijk is voor een badkamer is hoe het eruit ziet qua sfeer. De tegels, muren en het plafond geven hier een goede indicatie van. Kies voor jezelf wat je wilt; wil je jouw badkamer een meer ontspannende sfeer laten hebben, kan je beter voor keramische tegels gaan. Als je jouw badkamer er meer als een welness uit laten zien kan je weer beter voor grotere tegels gaan van natuursteen. Laat je hierbij inspireren op het internet of door woonbladen. 

Wat wil je erin hebben

Ga voor jezelf na wat je allemaal in je badkamer wilt hebben. Wil je alleen een douche hebben en wat meer ruimte hebben voor je wastafel en spiegel, of wil je een bad erin en een wat kleinere douche? Kaart voor jezelf aan wat je allemaal in je badkamer wilt hebben en wat betaalbaar is voor je. Kijk hierbij ook goed op internet bij de prijzen. Ga je voor de wat duurdere douche, of kies je toch voor een iets minder dure douche maar wel een bad erbij? Ga ook na hoeveel ruimte je nodig hebt voor alles en hoe groot je eigen badkamer is. Vervolgens kan je aan de hand hiervan een ontwerp maken voor je badkamer. 

Verbouwen maar

Als je eenmaal je ontwerp klaar hebt, kan je aan de slag gaan. Het is handig om alle spullen zelf aan te schaffen en te laten leveren voordat je begint. Vervolgens kan je een aannemer laten komen, of kan je zelf lekker aan de slag. Als je zelf aan de slag gaat is het handig om een container te huren, omdat je nogal wat bouw-en sloopafval over gaat houden. Je kan goedkope containers vinden door heel het land. Veel succes met het verbouwen!