Een van de vervelendste dingen in huis is als je huis een insectenparadijs wordt. Spinnenwebben in je woonkamer, zilvervisjes die door je badkamer krioelen of mieren die aan het chillen zijn rond de honingpot. Hoewel de insecten toch ook ergens hun eten vandaan moeten halen, heb je natuurlijk liever niet dat dat in jouw huis gebeurd. Daarom hier een aantal tips hoe je voorkomt dat er insecten je huis binnen komen.

Voorkom vochtige droge plekken

Insecten komen op 4 dingen af: plekken waar ze onderdak hebben, waar eten is, die vochtig zijn en waar ze rust hebben. Daarom zie je insecten als spinnen zo vaak op de plekjes waar je zelf nooit komt en schoonmaakt: net achter een kast of in een klein hoekje. Ga dit soort plekjes dus zo veel mogelijk uit de weg, of zorg dat je dit soort plekjes goed schoonmaakt zodat insecten er niet hun kans schoon zien. Daarnaast moet je er voor zorgen dat je goot en regenpijp goed schoon is, dit zijn plekken waar insecten zich kunnen gaan nestelen als dit niet goed schoongemaakt wordt. 

Zorg dat gaten gedicht zijn

Zodra er een kleine opening in je huis zit, komen insecten erdoorheen. Zorg dus dat je alles in je huis goed gedicht hebt. Begin met het controleren van de deuren, om vervolgens door te gaan naar de muren van je huis. Als het niet helemaal dicht is kan je het prima dicht kitten. Daarnaast kan je voor de zekerheid al wat insectenbestrijdingsmiddelen klaar leggen op plekken waar ze wellicht uit kunnen komen. Als je daar eenmaal dode insecten ziet weet je dat daar een gat zit en kan je dit gat dichtmaken.

Wat te doen als het te laat is

Als je dit blog te laat hebt gelezen en de insecten al binnen zijn, ben je net te laat geweest. Zorg dan dat je de tips opvolgt zodat je het stopt of laat je spinnen verdelgen door een professioneel spinbestrijding bedrijf.