Een bank kopen lijkt heel gemakkelijk, maar dan sta je in de winkel en is er zo veel keus dat je het niet meer weet. Daarom zijn er deze tips voor het kopen van een bank.

Vorm en ruimte

Banken zijn er in allerlei verschillende vormen. Van u-banken tot l-banken, alle vormen die je kan bedenken zijn er wel. Denk daarom eerst na waar je bank komt te staan in een kamer. Heb je bijvoorbeeld een grote woonkamer, en wil je dmv. een bank de ruimte in meerdere ruimtes verdelen, waarbij de bank de ‘’zithoek’’ moet worden? Dan is het het slimste om voor een L-bank te kiezen en hem zo neer te zetten dat één leuning de kamer in twee ruimtes verdeelt. Maar heb je niet zo’n grote woonkamer? Geen probleem, maar denk dan eerder aan een kleinere bank, die beter bij en in de ruimte past.

Materiaal

Banken zijn er in alle soorten en maten, maar ook in alle mogelijke materialen. Je kan gaan voor een stevige bank met een harde houten leuning, maar je kan ook de hele bank zacht houden. Denk goed na over welk materiaal, of welke materialen, het beste bij de uitstraling van je kamer passen. Als je een zachte uitstraling wil kun je kiezen voor een meer pluizige bank, terwijl voor een hardere uitstraling microvezel (een stof die veel op leer lijkt) een betere keuze is. Voor de kleur gaat hetzelfde, denk goed na of je een donkere of een lichte bank wil hebben, dat kan de hele uitstraling van je woonkamer veranderen.

Soort bank

Er zijn zitbanken en loungebanken. het verschil is dat loungebanken vaak dieper en meer bedoeld voor het onderuitgezakt zitten. Zitbanken zijn meer voor het rechtop zitten met een actievere houding. Denk daarom ook goed na over wat voor bank het beste past bij het beeld dat jij van je kamer hebt.