Iedereen wil natuurlijk een mooie tuin hebben maar het kost erg veel tijd om dit zelf te doen. Daarentegen kost het echter ook weer veel geld om het door een professional te laten doen. Er zijn veel dilemma’s bij deze keuze en het is daarom belangrijk om naar een aantal punten te kijken.

Heb je expertise en tijd?

Het kan erg leuk klinken om een eigen tuin aan te leggen. Je zet overal wat bloemetjes neer en maakt ‘even’ een leuke veranda. Vaak is het niet zo eenvoudig als dat het klinkt en gaat er een hoop tijd in zitten. Om mee te beginnen kan het erg lang duren voordat je tuin af is. Het is namelijk vaak iets wat je erbij gaat doen en hierdoor is de kans groot dat je het makkelijk uitstelt. Je hebt elke week vaak wel betere dingen te doen. Doordat het zo lang duurt ziet je tuin er voor een lange tijd erg slecht uit en dit wil je natuurlijk niet hebben. Wanneer je zelf ervaring hebt met klussen en een berg tijd van tijd over hebt kun je natuurlijk altijd zelf aan de slag.

Kwaliteit

Het kan daarnaast ook nog eens ten koste gaan van de kwaliteit van de tuin. Er zijn bepaalde dingen die je makkelijk zelf kan doen maar het aanleggen van bijvoorbeeld een veranda kan je beter overlaten aan een deskundige wanneer je er zelf geen ervaring mee hebt. Er komt namelijk veel maatwerk bij kijken en je wil niet dat je met een scheve veranda eindigd. Ook krijg je bij een professional erg veel zekerheid. Het geleverde werk is eigenlijk altijd goed en je hoeft er zelf niet naar om te kijken. Ze hebben vaak jaren ervaring waardoor het niet fout kan gaan. Vaak zijn er nog dingen die overblijven die je eventueel zelf kan doen of je kan zelfs meehelpen met de professional. Ik raad het dus aan om hulp van een professional te vragen. Dit geeft namelijk meer rust en het belangrijkste, een mooie tuin.