Bij het inrichten van een kinderkamer komt heel wat kijken, meer dan je waarschijnlijk verwacht had. Naast een plek om te slapen, moet er ook de ruimte zijn om de spelen, knutselen, huiswerk te maken en nog veel meer. Tips, inspiratie en leuke ideeën voor het inrichten van de kinderkamer vind je hier. 

Creëer ruimtes

Een kinderkamer is niet alleen voor te slapen, maar ook voor allerlei andere activiteiten. Daarom kan je de kamer het beste indelen in verschillende ruimtes. Een mogelijkheid zou kunnen zijn dat je de een speelzone maakt, een teken ruimte en een knusse zithoek. Door de kamer in te delen in verschillende ruimtes kun je makkelijker de orde bewaren en wordt de kamer geen rommel. Is de kamer nou niet zo groot om verschillende ruimtes te maken? Geen zorgen! Maak dan gebruik van multifunctionele meubels zoals een hoogslaper waar je een bureau of zithoek onder kan maken. 

Bergruimtes heb je nooit genoeg!

Voldoende bergruimte is een must voor een kinderkamer. Kinderen hebben eenmaal veel spullen en maken veel rommel. Zorg daarom dat alle spullen een eigen plekje hebben om opgeruimd te worden. Zo voorkom je rommel. Hiervoor kun je gebruik maken van rieten manden, inbouwkasten, rekken, opbergboxen ga zo maar door. Ook hier geldt, heb je weinig ruimte? Maak dan gebruik van multifunctionele meubels. Er zijn bedden op de markt waar onder lades zijn op spullen in op te bergen. Op deze manier zijn de spullen toch opgeruimd zonder dat je ruimte hebt verspild.

Wees creatief

De muren in de kinderkamer mogen gerust wat opvallender zijn dan de rest van de woning. Heb jij geen zin of geen tijd om te schilderen? Dan kun je de kamer decoreren met stickers, behangpapier, muur tekeningen of foto’s. Ook een krijtbord of een whiteboard kan voor heel wat plezier zorgen in de kinderkamer. Je kind kan zich creatief bezighouden en het geeft een uniek uiterlijk aan de kamer. Ben je bang dat de kinderen op de muren gaan verven? Gebruik dan magneetverf dan kunnen de kinderen letters en hun favoriete tekeningen op de muur hangen. 

Kindvriendelijke meubels

Bij het inrichten van een kinderkamer is het belangrijk om kindvriendelijke en veilige meubels te gebruiken. Vermijd meubels met scherpe hoeken en randen en koop meubels die tegen een stootje kunnen. Kinderen zijn ook zo bijzonder creatief. Zo leren ze al snel dat je niet alleen op papier kan tekenen, maar ook op de muur en de meubels. Daarom zijn afwasbare meubels een aanrader!