Met de winter op de stoep is het weer tijd voor een nieuw interieur. Doe die lichte kleuren, zomerse schilderijen en rieten manden maar weg en haal de warmere items weer in huis! Ondanks dat de wintertrends elk jaar een beetje hetzelfde blijven zijn er toch een paar nieuwe ontwikkelingen. In dit artikel lees je de winter trends van 2020!

Kleur op de muur

Pak je verfspullen maar uit de kast, tape je wanden af en durf te kiezen voor kleur. Voorgaande jaren waren vooral de half geverfde muren met boven wit en onder een hippe kleur een trend, maar dit verandert. De kleuren gaan we meer terugzien door hele kamers in een warme tint te schilderen, tot aan het plafond, en daarbij kleuraccenten aan te brengen. Een rechte streep over het midden, een grote ronde behang sticker met mooie print als eyecatcher en mooie accessoires in dezelfde warme tinten om het af te maken.

Ronde vormen

Organische vormen zagen we in de lente en zomer al veel. Rechthoekige vormen schijnen steeds meer in huis te verdwijnen maken plaats voor ronde vormen. Een ronde eetkamertafel, rond vloerkleed, ronde spiegels, ronde salontafels, ronde kussens, een ronde poef. Deze trend is niet zo moeilijk, als het maar rond is!

Natuurlijke elementen

De natuurlijke elementen zijn zeker blijvertjes, want ook voor het aankomende seizoen blijven de natuurlijke elementen een grote rol spelen in het interieur. Denk hierbij aan het gebruik van natuurlijke materialen zoals leer, linnen, planten en hout. Dit zien we terugkomen voor zowel meubels als accessoires. En waar er voor de lente en zomer voor frisse en lichte tinten gekozen werd, mogen de kleuren voor de herfst en de winter juist weer wat warmer en rijker om je huis een warme touch mee te geven.

Maak het persoonlijk

Net zoals in de mode- en beautywereld merk je dat er trends worden uitgesproken, maar dat eigenlijk alles weer mag en kan. Maak je interieur daarom zo persoonlijk mogelijk zodat jij je er helemaal lekker in voelt. Mix en match je eigen stijl samen met de opkomende trends en zoek naar de combinatie die jouw persoonlijkheid weerspiegelt.

Stoere elementen

Als het gaat om accessoires gaan we de stoere materialen terugzien. Denk hierbij aan denim, bakstenen muren, lederen meubels, glas, marmer en hout. Vooral de zwart metalen wandrekken blijven trendy en zijn perfect om je mooiste, meest dierbare foto’s en favoriete boeken in uit te stallen en aan te kleden met opvallende planten.