Een sfeervolle woning maakt de kerst, maar je hebt misschien even geen inspiratie of er is juist heel veel te kiezen qua decoraties, bomen en verlichting! Geef je creativiteit daarom een boost met deze tips en verwelkom je gasten straks in een aangename knusse omgeving. Ze zullen met hele goede herinneringen vertrekken!

Kleur in je huis brengen

Bij het decoreren van je huis moet één kleur de boventoon voeren. Die kleur vul je aan met allerlei andere tinten die goed bij dit kleur passen. Ga je voor traditioneel en landelijk rood? Dan staan gouden tinten goed. Wil je liever een modernere inrichting voor de kerst, dan is paars een goede optie. Dit staat heel chic gecombineerd met zilver!

Ga voor sfeervolle verlichting

Een goede verlichting zorgt voor warmte en wie weet zelfs voor veel romantiek. Gekleurde kaarsen, in glazen potten of in kandelaars, mogen dan ook niet ontbreken. Wie weet kun je ze zelfs in een mooi bloemstuk verwerken. Wil je je voor- en achtertuin ook creatief verlichten, dan kun je eens lampions of lantaarns gebruiken. Misschien heb je er nog een aantal over van Halloween?

Kies de perfecte boom

Ga je voor een echte boom of een kunstboom? De naalden van een echte boom geven een heerlijke geur af, maar na verloop van tijd zullen ze uitdrogen en op de grond vallen. Je bent dan voortdurend bezig met vegen. Kies je voor een kunstboom, dan heb je dat probleem niet. Bovendien kun je die ieder jaar weer opzetten. Wil je kosten besparen, dan is een ‘nepperd’ dus een goede optie.

Wat voor decoraties kun je gebruiken?

Kerstballen zijn traditioneel, maar je kunt nog véél meer soorten decoraties gebruiken. Wat dacht je bijvoorbeeld van sneeuwmannen, elfjes, engelen of glazen ijspegels? En natuurlijk mogen sfeervolle bloemstukjes ook niet ontbreken. Misschien kun je een workshop volgen of samen met je kids wat knutselen. Je koop wat potten en schalen en je vult deze met takken, bladeren, mos, belletjes, strikjes of ander decoratief materiaal. Voor wat meer ‘spark’ kun je ook glitters gebruiken!

Bezoek je eigen kerstdorp!

Een eigen hoek – of zelfs de helft van de kamer – inrichten met een compleet miniatuur kerstdorp á la Madurodam! Je begint met een paar huisjes en ieder jaar breidt je het dorp uit met wat nieuwe gebouwen. Een draaiende carrousel, een herberg, knus verlichte huisjes, een schaatsbaan met allerlei kleine poppetjes: hoe groter het dorp, hoe sfeervoller. Je zou er zelf wel willen wonen!