Het is het mooiste als je inrichting binnen naadloos overloopt naar je tuin en andersom. Zo creëer je eenheid en geniet je optimaal van je tuin. Om dit effect te krijgen kun je denken aan openslaande tuindeuren, dezelfde planten en dezelfde kleur accessoires binnen en buiten.

Een groots effect

Voor een echt groots effect kun je ook de wanden en de vloer binnenshuis en in de tuin op elkaar laten aansluiten. Er zijn bijvoorbeeld vloertegels die binnen en buiten geplaatst kunnen worden en buitentegels die de uitstraling van een houten vloer hebben.

Heb je binnenshuis juist gekozen voor een strakke vloer, zoals een Van Hollandse Bodem gietvloer, dan vraag je je ongetwijfeld wel eens af of dit ook in de tuin geplaatst kan worden. Nooit meer onkruid uit de voegen van je terras hoeven te peuteren en gewoon genieten van een strakke naadloze vloer.

Een gietvloer in de tuin

Voor de liefhebbers van een gietvloer is er goed nieuws, het is ook buiten mogelijk om een gietvloer te leggen. Voor een vloer buiten zijn er wel extra eisen waar de vloer aan moet voldoen, veel soorten gietvloeren die binnen gebruikt worden zijn niet geschikt. Dit komt omdat een vloer buiten veel meer te verduren heeft. Denk maar eens aan de grote temperatuurschommelingen, de Uv-belasting van de zon, vocht en hagel.

Professioneel advies 

Een vakman kan je adviseren welke soorten gietvloeren wel geschikt zijn voor buiten. Ook het plaatsen van een gietvloer kun je beter aan een vakman overlaten. Je moet niet alleen letten op de weersomstandigheden, ook de bodemgesteldheid van de ondergrond is bepalend voor het succes. Een vakman weet hoe hij de ondergrond het beste voor kan bereiden en ook hoe de gietvloer het beste afgewerkt kan worden, zodat de vloer bestendig is tegen Uv-straling, sneeuw, vocht en hagel. 

Ook is er de nodige aandacht nodig om vuil en zand tijdens het leggen en drogen te vermijden. Maar zo heb je jouw tuininspiratie in ieder geval op een rijtje. Misschien is het wel een hartstikke goed idee voor volgend seizoen. Succes!