Heb jij er al een, je eigen man cave? Nee? Dan wordt het hoog tijd om je eigen plekje in huis te claimen! Een man cave is een plekje in huis waar jij je eigen mannen dingen kunt doen zonder dat je aan iemand verantwoording hoeft af te leggen. In de meeste gevallen wordt er op een bank voor de tv voetbal gekeken, bier gedronken, getafelvoetbald en pizza’s gegeten. Je kunt het zo gek niet bedenken. Uiteindelijk gaat het erom dat je het zo inricht dat je jouw hobby’s in alle rust kan uitoefenen. Ben je dol op klussen? Zorg er dan voor dat alle gereedschap in je man cave te vinden is. Hou je van een avondje biljarten met je vrienden? Zet dan een biljarttafel in je man cave. Klinkt dit als muziek in je oren en wil jij ook je eigen man cave in huis? lees dan vooral verder voor tips en inspiratie over hoe jij je eigen man cave voor elkaar krijgt.

Onderhandelen

Als je het rijk alleen hebt, valt er natuurlijk weinig te onderhandelen. Je kiest gewoon een ruimte en bouwt hem om tot een man cave. Heb je te maken met een partner, dan moet je natuurlijk wel even voor elkaar krijgen dat die het ermee eens is. Misschien komt je vriendin met haar eigen eisen. “Als jij een man cave mag, dan wil ik een inloopkast”. Het is maar net hoeveel die man cave je waard is, maar wij raden je aan waar mogelijk hier zoveel mogelijk in mee te gaan.

Welke ruimte?

Ook niet geheel onbelangrijk: waar ga je de man cave bouwen? Heb je ergens nog een kamer vrij of wordt het de garage of de zolder? De keuze is aan jou, maar overleg dit wel met je partner of gezin. Wanneer de zolder bijvoorbeeld nog helemaal vol staat met spullen, is het handig om dit eerst op te ruimen en ergens anders op te bergen.

De aankleding

De aankleding van de ruimte hoeft niet veel geld te kosten. Daar is je partner natuurlijk ook wel blij mee. Kijk eens rond op een weggeefhoek op Facebook of Marktplaats. Hier koop je vaak voor heel weinig geld nog hele goede spullen. Inrichten is vaak ook het leukste werk. Werk met stoere en industriële spullen. Dit versterkt het mannen gevoel. Je wilt de man cave natuurlijk met trots aan je vrienden kunnen laten zien. De man cave hoeft niet in een keer af te zijn. Het kan juist een leuke hobby worden om in de loop van de tijd steeds meer spullen te verzamelen. Leuke ideen zijn natuurlijk een tafelvoetbal, een jukebox en een minikoelkast.

Daar is ‘ie dan

Uiteindelijk, wanneer je man cave af is, wil je hem natuurlijk met trots aan je vrienden laten zien. Het enige wat je nog te wachten staat is een datum te prikken. Zorg ervoor dat het bier koud staat in je koelkast en haal voedsel in huis. Je hoeft voortaan geen rekening meer te houden met de rest van het gezin. Die belangrijke voetbalwedstrijd kan je nu gewoon kijken. En wanneer je gewoon even lekker wilt klussen kan dit gewoon zonder al te veel gezeur.