Gegeven de hoeveelheid tijd die je er tijdens je leven aan besteedt aan het zitten op een bankstel (we hebben ergens gelezen dat dit 17 jaar is), is een bank van goede kwaliteit de moeite van het uitgeven waard. Het is zeker geen aankoop om licht over na te denken of gehaast te laten geschieden.

Omvang, bruikbaarheid, levensduur, stijl en comfort zijn zaken waar je goed op moet letten voordat je investeert in een nieuwe bank, anders kun je tijd en geld verspillen als je een product krijgt dat niet geschikt voor jou levensstijl is.

Om je te behoeden voor een dergelijk lot hebben we enkele tips samengesteld om je te helpen bij het kiezen van het perfecte bankstel.

Grootte van het bankstel

Enorme, uitgestrekte, luxe ogende banken zijn allemaal goed en wel in theorie, maar heb je realistisch genoeg de ruimte voor zo’n model? Als je een bank koopt die te groot is voor de kamer, ziet deze er krap en veel kleiner uit dan hij in werkelijkheid is.

Als je toevallig een tekort aan woonruimte hebt, ga dan voor een bank met lage armen (of helemaal geen) omdat het je kamer er groter zal uit laten zien dan het is.

Evenzo, zelfs als je toevallig bent gezegend met een relatief grote woonkamer, zul je nog steeds moeten beslissen hoeveel ruimte je wilt hebben gedomineerd door een bank.

Vergeet de andere meubels niet die je waarschijnlijk in de kamer hebt staan, zoals salontafels, tv-meubelen, kasten en zelfs andere stoelen , omdat ze allemaal goed bij elkaar horen te passen.

Denk aan wat je van plan bent om op je bankstel te doen, en wees eerlijk. Als je weet dat je waarschijnlijk een aanzienlijke hoeveelheid tijd zult besteden om het als een bed te gebruiken terwijl je door de Netflix-bibliotheek bladert, kies je een bank die lang genoeg is om je lichaam comfortabel te ondersteunen in die specifieke positie, zonder afbreuk te doen aan hoe het in de kamer past.

Je kunt kiezen voor een heerlijke loungebank in dit geval, denk bijvoorbeeld aan deze: https://www.bankstellenshop.com/loungebank/

Jouw leefstijl

Vergeet niet dat je de bank elke dag in de nabije toekomst zult gebruiken, dus denk goed na over je dagelijkse gebruik voordat je koopt. Als je huisdieren hebt, wil je bepaalde stoffen zoals wol, satijn, fluweel en zelfs bepaalde ledersoorten vermijden, tenzij je het niet erg vindt dat je kat zijn klauwen erin zet en de stof beschadigd. Doe je onderzoek en koop een model bedekt met huisdiervriendelijke stoffen.

Denk goed na over hoeveel personen je verwacht die regelmatig op je bank gaat zitten. Als je een huis hebt met een groot gezin, of als je het leuk vindt om te entertainen, moet je naar grotere banken met minimaal drie zitplaatsen kijken, of een bank met een hoek ontwerp. Deze zijn veel comfortabeler dan iedereen proberen te plaatsen op losse tweezitters.

Levensduur

17 jaar is lang en gezien het bedrag dat je waarschijnlijk gaat uitgeven, wil je er zeker van zijn dat je over twee jaar geen spijt hebt van je aankoop. De volgende stap bij het kiezen van je perfecte bank is om er een te vinden die lang meegaat.

Banken kunnen een grote investering zijn, dus het is belangrijk om een echt goed gemaakt ontwerp te kiezen dat lang meegaat en ook vol zit met karakter. Een bank die de klus zal klaren kun je als volgt vinden: Controleer of deze een massief beukenframe heeft (of multiplex) dat bij elkaar wordt gehouden met schroeven en pluggen – geen geplakte en geniete spaanplaatversies die gemakkelijk breken en niet zo lang meegaan.

Onze beste tip bij het kiezen van een bank is om jezelf af te vragen “zal ik het nog steeds leuk vinden in vijf jaar? Is het goed gemaakt? En is mijn nieuwe bankstel echt heel comfortabel?”

Als we op zoek zijn naar een bank die de tijd gaat doorstaan, raden we aan om de structuur van het frame te inspecteren. Zorg ervoor dat het is gemaakt van goed houd, minimal 2,5cm dik.

Vergeet ook de stof niet: kies je voor stof in plaats van leer, vraag dan om het aantal rub-tests, dat moet meer zijn dan 40.000, zodat de stof niet te snel verslijt.

Stijl en comfort

Als het er op aan komt, is het belangrijkste aan je bank dat hij er goed uitziet en geweldig aanvoelt. Vergeet niet dat je er in de nabije toekomst naar zult kijken en erin gaat zitten, dus zorg ervoor dat je er echt van houdt.

Zoek een bank die je persoonlijke stijl weerspiegelt, en de manier waarop je hem wil gebruiken. Drink graag thee en wijn met vrienden? Maar vind je het ook leuk om ‘s avonds lekker je uit te strekken? Dus het moet mooi zijn, maar ook die ‘knuffel-factor’ hebben.

Fluweel is de absolute winnaar als het op comfort aankomt – het is het hele jaar zacht en warm tegen de huid.

Wil je meer tips hebben? Bekijk waar wij deze bovenstaande tips hebben gevonden de site van Bankstellenshop.com eens. Op het blog staan diverse goede aankoop tips.