Het perfecte plaatje, dat is waar iedereen van droomt. Een mooi huis met daarbij een mooie tuin, nog mooiere bestrating en het perfecte hekwerk. Klinkt niet zo moeilijk toch? Totdat je alles gaat uitzoeken… Heb je je woning gekocht en de tuin zo goed als op orde, ben je nu klaar om over te gaan op de sierbestrating en het perfecte hekwerk daarbij? Lees dan snel verder!

Wat is sierbestrating?

Sierbestrating, bestrating alleen maar voor de sier? Niet helemaal, sierbestrating is net zo stevig als gewone bestrating. Het verschil is dat bij sierbestrating de tegels niet in rechte lijnen worden gelegd, maar in bijvoorbeeld een patroon.

Er worden vaak ronde vormen gebruikt om zo de bestrating een elegante en sierlijke uitstraling te geven. Je kunt bij sierbestrating vaak kiezen uit verschillende kleuren tegels. Ook kan je de keuze maken tussen 1 of meerdere kleuren tegels.

Een sierhekwerk

Er zijn sierhekwerken in allerlei soorten en maten. Ook hier geldt: het is niet alleen voor de sier. Een hekwerk is allereerst om je grond af te bakenen en voor veiligheid te zorgen. Het is daarom ook van belang dat het om een stevig hekwerk gaat.
Ook bij een sierhekwerk heb je veel keuze. Je kan het hekwerk bij een hekwerk bedrijf op maat laten maken, zodat je zeker weet dat het precies om jouw tuin past en goed aansluit. Een sierhekwerk is in verschillende kleuren te verkrijgen en kan dus ook op verschillende manieren afgewerkt worden. Ook als het gaat om poort sierhekwerk is er veel keuze.

Sierbestrating en -hekwerk passend bij elkaar

Nu denk je misschien, maar als ik allerlei versieringen toe ga voegen, wordt mijn tuin dan niet rommelig? Juist niet! Je kan het hekwerk aan laten sluiten op de bestrating. Vind je dat je bestrating al druk genoeg is? Zoek dan een strak hekwerk uit.

Maar: een drukke bestrating wil niet zeggen dat er een strak hek bij moet. Heb je mooie ronde vormen in je bestrating liggen? Dan kan je er ook voor kiezen om deze ronde vormen terug te laten komen in je hekwerk.

Ook de kleuren kan je op elkaar aan laten sluiten of juist tegenover elkaar laten staan. Bij hele lichte tegels, past een donker hek ook goed. Ook donkere tegels passen prima bij een donker hek en als je het niet te donker wil hebben, dan kies je toch een lichter hek? Het is jouw tuin, dus jij mag ervan maken wat je wilt!

Lange levensduur

Zowel je hekwerk als de bestrating gaan lang mee, dus waarom zou je er niet net even wat extra’s van maken? Met een perfect hekwerk bij je bestrating weet je zeker dat je er de komende jaren niet op uitgekeken raakt. Daarbij is het hekwerk ook onderhoudsarm en hoef je er dus geen extra tijd aan te besteden.