Van industrieel tot marmer en van colorblocking tot dierenprint. Je hebt het afgelopen jaar heel wat nieuwe interieurtrends voorbij zien komen en daar gaan we komend jaar gewoon lekker mee door. Doe je oude meubels daarom niet weg. Met een paar kleine aanpassingen kun je jouw interieur weer helemaal opfrissen. Geef met deze 5 tips een andere draai aan je interieur.

1. Muurbekleding

Heb je geen zin om je hele interieur te veranderen maar wil je wel weer eens wat anders. Een likje verf doet wonderen. Ben je de eentonige kleuren zat en wil je het helemaal anders doen? Kruip dan uit je comfort zone en bekleed een hele wand met opvallend behang. Ga lekker los met kleuren en patronen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een druk bloemenprint of een gewaagde kleurencombinatie.

2. Jungle

De jungle trend is een blijvertje, dat is duidelijk. Kom maar door met die kamerplanten. Van makkelijke vetplanten en cactussen tot de mooiste palmbomen of bananenplanten. Je kunt het zo gek niet bedenken. Ga eens langs bij een tuincentrum en kies je favoriete kamerplant. Door een aantal platen neer te zetten, krijgt je interieur een nieuwe frisse blik. Dat is natuurlijk wat je wil.

3. Color blocking

Een andere, iets gewaagdere keuze is color blocking. Daarbij combineer je felle kleuren met scherpe contrasten zoals bijvoorbeeld azuurblauw met oranje of felgeel met flessengroen. Kies je twee favoriete kleuren en combineer ze in je interieur. Je kunt het zo gek niet bedenken. Deze trend is natuurlijk makkelijk uit te voeren als je al een duidelijk kleur in je interieur hebt. Het enige wat je hoeft te doen is een andere gewaagde kleur toe te voegen. Dit kan met kleine accessoire zoals een kleed of een bijzettafel. Of met wat grotere aanpassingen zoals een nieuwe bank of gordijnen.

4. Speelgoed is de nieuwe trend

Kinderen doen niet altijd even goed aan je interieur. Overal slingeren legoblokjes, poppen of autootjes. In de hoek staat een speelgoed keukentje die vloekt bij de rest van de kamer. Wanneer je net de kleurplaten het opgeruimt liggen de barbies alweer op de grond. Dit zijn veel voorkomende irritaties die vrij makkelijk op te lossen zijn. Je hebt tegenwoordig mooie kindermeubels die de kinderen helemaal geweldig vinden. Denk hierbij aan een houten keukentje met strak design of mooie stoeltjes. Daarnaast zou je een aparte ruimte kunnen omtoveren tot speelkamer. De deur kan dan dicht waardoor de rommel niet in het zicht is. Je moet  er natuurlijk wel de ruimte voor hebben. Wanneer je dit niet hebt kan je ervoor kiezen genoeg opbergruimte te hebben en met je kinderen af te spreken dat ze eerst het ene speelgoed op moeten ruimen voordat ze met het andere gaan spelen.

5. Foto aan de muur

Is de wand boven je bank, naast de deur of boven de eettafel helemaal leeg? Weet je niet wat je met de loze ruimte moet doen? Neem een van je mooiste foto’s. Van vakantie, je huwelijk of van je kinderen. Laat de foto in groot formaat afdrukken of canvas en hang hem op aan de muur. Door deze verandering krijgt je interieur een persoonlijke draai. Daarnaast kan je zo natuurlijk vaker naar je favoriete foto.