Als je geld overhebt voor een extra stuk luxe in je huis, is een stoomcabine de beste keuze voor jou. Het is de nieuwe manier van douchen en dat is niet voor niks. Hier zijn een paar van de vele voordelen van stoomcabines.

Duurzaamheid

Een stoomcabine is veel beter voor het milieu dan een douche, hij gebruikt namelijk ongeveer 8 keer minder water. Ze zijn goed afgesloten, waardoor er bijna geen vocht kan ontsnappen en je langer kunt baden in hetzelfde stoom. Stoom vult de ruimte en blijft daar dus, waardoor er veel minder water nodig is dan wanneer het water maar blijft stromen uit de douchekop. Ze worden niet voor niks steeds vaker opgenomen in de designs van duurzame huizen, ze zijn veel beter voor het milieu. Als je heel vaak doucht zul je ook een verschil gaan zien op de waterrekening aan het eind van het jaar. 

Gezondheid

Stoom kan ook erg goed zijn voor je gezondheid. Het helpt mensen die problemen hebben met ademen vaak erg goed. De luchtwegen gaan er meer open van staan en zo kan je beter ademen. Dat geldt ook voor een verkoudheid of een verstopte neus. Je luchtwegen gaan openstaan en je krijgt meer lucht binnen. Ook is het goed voor je huid. Je poriën gaan van stoin verder openstaan waardoor ze gereinigd kunnen worden en de stoom hydrateert je huid. Nóg een voordeel is het spierherstel. Uit onderzoek is gebleken dat je spieren melkzuur sneller afvoeren na een workout, waardoor je spieren sneller kunnen herstellen en je minder snel spierpijn hebt. 

Relaxend gevoel 

Ook wordt in spa’s vaak stoom gebruikt, en dat is niet voor niks. Stoom is erg relaxend en daarom perfect voor mensen die veel stress hebben, of gewoon toe zijn aan rust. De vele extra opties die er vaak bijzitten maken de stoomcabine ook veel relaxter. Je kunt bijvoorbeeld een muziekinstallatie of sfeerverlichting kiezen om de stoomcabine nog relaxter te maken.