De industriële look is al jaren populair in huis, beton, zware metalen en hout. Dit zijn materialen die gemakkelijk opnieuw te gebruiken zijn. Daarnaast zijn er nog vele mogelijkheden om je huis duurzaam en modern in te richten. De beste tips lees je hier!

Hergebruik

Het hergebruiken van materialen draagt bij aan de duurzaamheid in huis. Denk bijvoorbeeld aan oude meubelen, de zitting is misschien wat slechter geworden en de bekleding ziet er niet zo denderend meer uit, maar de meeste antieke stoelen passen naadloos binnen een moderne inrichting. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is de bekleding en het schuimrubber vervangen. De kleur van de nieuwe bekleding kun je makkelijk aanpassen aan de tinten in huis, zo past een oud stoeltje prima bij de rest van je interieur. Ook kun je heel makkelijk van zware pallets of houten balken meubels maken.Meestal worden pallets gebruikt voor loungesets. Maar als je een beetje handig bent is ook een eettafel makkelijk zelf te maken. Let wel op het hout, onbehandeld hout is gevoelig voor houtworm en ouder hout moet zeker goed gecontroleerd worden of er geen rot of beestjes in zitten.

Kringloop

Zeker voor starters is dit tijdperk heel handig, waar voorheen de kringloopwinkel vaak bekend stond om zijn rommel, zijn er nu vele andere mogelijkheden om aan tweedehands spullen te komen. Niet alleen marktplaats, maar ook groepen op Facebook. Hier worden vaak tweedehands spullen aangeboden die nog prima een aantal jaar mee kunnen. Ook vinden veel mensen het leuk om ieder jaar nieuwe accessoires in huis te hebben, zoals kussens, vazen en andere decoratie. Dit betekent ook dat veel spullen na een jaar weer weggedaan worden, wat ergens zonde is. De kans is groot dat iemand anders blij wordt van deze spullen.

Levensduur

Naast het hergebruiken van spullen, kun je ook op een andere manier zorgen voor meer duurzaamheid. Door te kiezen voor materialen zoals staal, leer en hout, draag je ook al bij aan duurzaamheid. Dit zijn materialen die lang meegaan en goed blijven. Daarnaast is het de basis van je huis en daardoor vervang je het niet zo snel. Het is makkelijk om met kussens, kleedjes en andere accessoires je interieur up-to-date te houden zonder je meubels te vervangen. Op die manier ben je ook duurzaam bezig!