Iedereen wil natuurlijk een stijlvol trendy interieur. De hipste kleuren in alle hoekjes, de vetste eyecatchers op tafel en meest trendy printjes op de muur. De trends komen en gaan. Wanneer jij net die industriële lamp hebt gescoord, is de minimalistische lamp weer helemaal hip. En wanneer jij net die nieuwe trendy kleur op de muur hebt zitten, is de andere kleur weer helemaal in. Mee gaan met de trends kan daardoor erg duur zijn. Maar je kan het natuurlijk ook anders aanpakken. Met de juiste tips en tricks kun jij met een klein budget meegaan met de nieuwste trends. In dit artikel lees je hoe je zelf je interieur een nieuwe draai geeft, zonder veel geld uit te geven! Wij geven jou onze selectie aan leukste “do it yourselfs”.

Boomstamlamp boven de eethoek

De industriële woontrend is een van de duurste in zijn soort. Dit komt door de robuuste natuurlijke materialen. Daarnaast zijn de meeste woonitems in deze stijl van een designer. Voor deze designer items betaal je vaak de hoogste prijs. Maar dit kan anders. Door zelf aan de slag te gaan kan je veel kosten besparen. Zo is de stoere look boven de eethoek makkelijker dan je denkt. Met een kleine boomstam, lange ketting, strijkboutsnoer en gloeilampen heb je de lamp zo gemaakt.

Pimp je saaie kast

Wat te doen als dat ene goedkope kastje een beetje te saai wordt? Dan pimp je het kastje met nieuwe deurknopjes. En dan het liefst met opvallende kleuren en vormpjes. Bijvoorbeeld een gouden schelp of felle knoppen. Er zijn genoeg interieurwinkels die (online) knoppen verkopen. Voor een paar euro geef jij die saaie kast een unieke twist. Gegarandeerd succes!

Memo-bord

Je ziet het steeds vaker op Pinterest voorbij komen: een memo-bord gemaakt van een gaaspaneel. Binnen no-time creëer je een persoonlijk decoratie waaraan je je meest inspirerende dingen hangt. Hoe ga je te werk? Bij een doe-het-zelf zaak kun je terecht voor een gaaspaneel. Zorg ervoor dat je met de kleur rekening houdt tegen welke achtergrond je het rek gaat plaatsen. Wanneer het rek op zijn plek hangt op staat, rest alleen nog de styling. Kaartjes en fotos kun je vastzetten met klemmetjes of knijpers. Scharen, plakband of andere tools kun je makkelijk ophangen met haakjes. Je kunt ook met touw of tape aan de slag gaan. Daarnaast kan een metalen simpele kledinghanger ook leuk staan op het rek.

Etagère met een persoonlijke touch

Wanneer je visite hebt wil je natuurlijk wel wat lekker op tafel hebben staan. Extra leuk natuurlijk om deze lekkernijen op een mooie schaal te serveren. Maak daarom een DIY-etagère. Zo geef je gelijk een persoonlijke touch aan de decoratie. De etagère is ook nog eens zo gemaakt! Pak een dienblad, bordjes, kopjes en goede lijm of kit. Bepaal eerst de compositie door te beginnen met een dienblad. Zet daar een hoog kopje op, gevolgd door een bord. Vervolgens een kleiner kopje met daarop een schoteltje. Het belangrijkste is dat je van groot naar klein stapelt. Lijm alle losse onderdelen op elkaar. Laat tot slot alles goed drogen. En klaar is je etagère!