Ieder jaar weer hetzelfde jij bent klaar voor de zomer, maar je tuintegels helaas nog niet. Groene aanslag op de tegels kan een doorn in het oog zijn voor vele mensen. Maar wat is nu de beste manier om deze groene aanslag eraf te halen.

Schoonmaken met groene zeep

Het schoonmaken van tuintegels gaat het allerbeste met groene zeep. Dit is een mild schoonmaakmiddel dat niet schadelijk is voor de natuur in de tuin, maar wel groene aanslag met gemak wegkrijgt. Doe de groene zeep mengen met heet water en breng dit regelmatig aan op de vieze tuintegels. Het aanbrengen is het beste te doen met een harde bezem, zo veeg je de groene aanslag zo weg. Laat het wel nog even intrekken voordat je dit sopje wegspoelt met water.

Als het niet met groene zeep lijkt te werken, probeer dan schoonmaakazijn of gewone azijn. Dit is een schoonmaakmiddel dat ook nog wel eens wil helpen. Ook dit laat je weer even intrekken op de vieze tegels, borstel je met een harde borstel en daarna spoel je het met warm water weer weg.

Kokend water

Wanneer je (veel) last hebt van mossen en algen in je tuin, kun je deze gemakkelijk verwijderen met kokend water. Dit kun je doen met een flinke hoeveelheid water, je hoeft het alleen maar over de mossen en algen heen te gooien. Daarna kun je de mossen en algen met gemak weg krijgen met een krabbertje.

Wat niet te doen

Het laatste wat je moet doen is naar blekende middelen grijpen zoals, chloor en zout. Hiermee kunnen jouw mooie tuintegels flink van kleur gaan veranderen, wat niet meer hersteld kan worden. Dat is natuurlijk zonde, dus probeer dit voorkomen door geen bijtende middelen te gaan gebruiken.