De herfst is weer in aantocht! Je vraag je af wat je in de tuin kunt doen? In dit artikel vind je drie tuinwerkzaamheden die je het beste in de herfst kunt uitvoeren. 


1. Planten en verplanten

Doordat het vaak regent is de herfst het perfecte seizoen om te verplanten. Dit komt doordat de grond vochtig is en nog relatief warm van de zomer. De planten hebben zo voldoende tijd om aan een nieuwe omgeving te wennen en zich op te maken voor de winter. Ook nieuwe planten kunnen prima in de herfst in de grond gezet worden. Dit is ook het laatste moment om nog een beetje kleur in je tuin te zien. Voor rozen bijvoorbeeld is de herfst (voordat de eerste vorst in de grond zit) de ideale tijd om te planten. 


2. Snoeien

Heggen moeten in de herfst voor de laatste keer gesnoeid worden. Dit doet men om verrotting als gevolg van vochtafzetting te voorkomen. Zorg dat je met het snoeien geen gaten veroorzaakt in de heg. De heg zal namelijk de gehele winter niet meer aangroeien. Dit zorgt voor een open plek in de heg en kan het aanzicht van je tuin flink verpesten. Je dient wel eventuele boombladeren van de heg te verwijderen zodat de heg volop kan genieten van de zonnestralen die er nog zijn.  

3. Gazon

Het Gazon kan in de herfst voor een laatste keer goed verzorgd worden voordat het koude weer intreedt. Dit houdt in: verwijder bladeren van het gazon, maai het gazon (niet korter dan 5cm) en geef het gazon eventueel speciale gazonvoeding.
Dit alles gaat ervoor zorgen dat jouw tuin winterklaar en winterbestendig is!