Bestrating kopen

Bestrating kopen

Bij het aanschaffen van nieuwe bestrating komt nogal wat kijken. Eerst moet u zichzelf afvragen waar het voor dient. Gaat het om opritstenen die ook tegen zwaardere belasting bestand moet zijn, zoals een auto, houdt u dan rekening met de dikte en het formaat van de stenen. Bent u op zoek naar terrasstenen of voor tuinpaden dan kan ook een dunnere steen met een groter formaat een optie zijn.

Opritstenen

202256-bkk-rood-zwart-1

 

Bij opritstenen wordt vaak gedacht aan de betonklinker, H-verbandsteen , gebakken klinkers vanwege hun duurzaamheid en kleurechtheid , maar tegenwoordig wordt ook steeds meer een grotere maat als 20×30 aangeschaft. Wij adviseren om minimaal een dikte van 6cm aan te houden om breuk te voorkomen. Gaat de voorkeur toch uit naar een groter formaat steen voor uw oprit? Maak dan gebruik van gebroken puin of granulaat onder uw stenen. Dit om verzakkingen en breuk te voorkomen. Laat U hierbij goed informeren door een erkende stratenmaker.

 

Tuinpaden

117333-rustiek-df-novoton-004

Voor looppaden kunnen veel verschillende soorten en maten gebruikt worden. Zijn de paden niet recht? Maak dan gebruik van kleinere formaten stenen , zoals waalformaat en/of dikformaat. Deze zijn makkelijk te knippen of te zagen waardoor je prima rondingen kan maken. Vooral klei gebakken stenen geven een mooi effect voor paden. Het grote voordeel van gebakken klinkers is dat ze kleurvast zijn, zeer duurzaam en weinig last van groene aanslag en vervuiling (mits goede kwaliteit) Voor strakkere paden kan U ook prima groter formaten tegels gebruiken. Een pad van 80cm – 100cm is een mooie breedte

 

Terrasstenen

img-20161019-wa0002

Voor terrasstenen is er een zeer ruime keuze in zowel beton – natuursteen als keramische tegels. Deze soorten stenen en tegels hebben ieder zijn unieke eigenschappen. Ook in de afmetingen van tegels zijn er tal van mogelijkheden. Tegels van 1m x 1m zijn tegenwoordig geen uitzondering meer. Bedenk dus goed welke sfeer U wilt creëren en laat U goed informeren bij een erkende Sierbestrating leverancier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *